Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Ψηφίστηκαν Ομόφωνα ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα Έτους 2024 του Δήμου Γόρτυνας
Ψηφίστηκαν Ομόφωνα ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα Έτους 2024 του Δήμου Γόρτυνας PDF Εκτύπωση

Τον Προϋπολογισμό του Δήμου Γόρτυνας για το έτος 2024 ενέκρινε, με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας, στην 7η Ειδική Συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου, στο Δημαρχείο Γόρτυνας, στους Αγίους Δέκα.

Ο Προϋπολογισμός του έτους 2024 ανέρχεται σε 47.936.939,21 ευρώ και περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Γόρτυνας, συνολικού ύψους 26.694.077,59 ευρώ. Το Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα υποδομής, ύδρευσης, άρδευσης, οδοποιίας, αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης, παρεμβάσεις για την υγεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, το περιβάλλον, την καθαριότητα και ανακύκλωση, την πολιτική προστασία και την κοινωνική πολιτική, αναπλάσεις, μελέτες, εργασίες συντήρησης - αποκατάστασης δημοτικών κτιρίων και σχολείων κλπ.

«Ο Δήμος Γόρτυνας, που μέχρι πριν λίγα χρόνια βρισκόταν σε καθεστώς επιτήρησης, είναι σήμερα ο πρώτος Δήμος της Π.Ε. Ηρακλείου που ψηφίζει προϋπολογισμό για το 2024. Οφείλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω, δημόσια, τους εργαζομένους του Δήμου Γόρτυνας, χάρη στην προσπάθεια των οποίων ο Δήμος μας είναι, πλέον, σε θέση να ψηφίζει πρώτος τον προϋπολογισμό του και έχει μπροστά του και ένα ικανό χρονικό διάστημα ώστε να τον υλοποιήσει. Ο προϋπολογισμός του 2024 είναι ρεαλιστικός, μπορεί να δώσει λύσεις σε προβλήματα που μας έχουν υποδείξει τα Τοπικά Συμβούλια και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, ενώ και το Τεχνικό Πρόγραμμα καταρτίστηκε με βάση τις προτεραιότητες που τέθηκαν από τους αιρετούς εκπροσώπους κάθε κοινότητας. Το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2024 δεν είναι μια έκθεση ιδεών, αλλά περιλαμβάνει έργα για τα οποία υπάρχουν διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις. Είναι, ωστόσο, αυτονόητο ότι, ως δημοτική αρχή συνεχίζουμε να διεκδικούμε νέες χρηματοδοτήσεις και σχεδιάζουμε παρεμβάσεις, σε όλες τις κοινότητες, για τα επόμενα χρόνια» τόνισε ο Δήμαρχος Μιχάλης Κοκολάκης.

 

Σχετικά αρχεία

Ανακοίνωση - Αρχείο pdf (197 KB)

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA