Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Στο Πλευρό των Αγροτών η Δημοτική Αρχή για τους Δασικούς Χάρτες
Στο Πλευρό των Αγροτών η Δημοτική Αρχή για τους Δασικούς Χάρτες PDF Εκτύπωση

 

Σύσσωμη η δημοτική αρχή συμμετείχε στην μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών, για τους δασικούς χάρτες, στο Δασαρχείο Ηρακλείου, με κεντρικό αίτημα την άμεση ανάκληση και διόρθωση των δασικών χαρτών.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης, ο επικεφαλής της «Μεγάλης Γόρτυνας», Μιχάλης Κοκολάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Πελεκανάκης, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσικνάκης, Γιώργος Φωτάκης, Τίτος Χατζάκης, Στέλιος Σηφάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Μεγάλης Γόρτυνας» Γιώργος Κουμιανάκης, Θανάσης Δεσδενάκης, Θοδωρής Σαβουιδάκης, Γιώργος Σταματάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Μασαούτης από τις «Δυνάμεις Γόρτυνας» και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Γόρτυνας, στήριξαν την κινητοποίηση των αγροτών, μαζί με Δημάρχους και εκπροσώπων φορέων όμορων Δήμων.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, τονίστηκε ότι η λανθασμένη αποτύπωση μεγάλου μέρους των εκτάσεων του Δήμου Γόρτυνας, αλλά και ολόκληρης τηςΠ.Ε. Ηρακλείου, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια σε χιλιάδες ιδιοκτήτες γης και θέτει σε αμφισβήτηση περιουσίες και αναγνωρισμένα δικαιώματα των αγροτών και κτηνοτρόφων.

«Δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι συνθήκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, ενώ έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές μεγάλες εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση, οι οποίες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θα έπρεπε να εξαιρεθούν. Διαπιστώνουμε, επίσης ότι δεν έχει γίνει η αναγκαία προεργασία, ως προς το νομικό πλαίσιο, ενώ υπάρχουν και σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων και τα τέλη που προβλέπονται. Καλούμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να δώσουν άμεσα λύση σε αυτό το φλέγον ζήτημα, ώστε οι δασικοί χάρτες να αποτυπώσουν την πραγματική εικόνα και να προστατευτούν πλήρως οι περιουσίες και τα δικαιώματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και όλων των πολιτών που βλέπουν τις περιουσίες τους να τίθενται υπό αμφισβήτηση» ανέφερε ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.

 

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA