Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Νέες Προτάσεις, Συνολικού Ύψους 4.933.178,12 Ευρώ, Κατέθεσε η Δημοτική Αρχή στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
Νέες Προτάσεις, Συνολικού Ύψους 4.933.178,12 Ευρώ, Κατέθεσε η Δημοτική Αρχή στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» PDF Εκτύπωση



Χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 4.933.178,12 ευρώ, που αφορούν στην επέκταση του Δημαρχείου Γόρτυνας, στην επισκευή 10 σχολικών κτιρίων, στην προμήθεια εξοπλισμού παιδικής χαράς στην Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας και στην δημιουργία δύο φωτοβολταϊκών σταθμών σε Γέργερη και Λαράνι, διεκδικεί η δημοτική αρχή, με τρεις νέες προτάσεις που κατέθεσε προς ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

 

Η πρώτη πρόταση (Πρόσκληση ΑΤ07), με τίτλο «Επέκταση Δημαρχιακού Κτιρίου Δήμου Γόρτυνας», προϋπολογισμού 2.724.960 ευρώ, περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των κτιριακών ενοτήτων Β και Γ του Δημαρχείου Γόρτυνας.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, που θα συμβάλλει στην ριζική αναβάθμιση της λειτουργίας του Δήμου μας και στην επίλυση υφιστάμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες μας.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπονται η δημιουργία αίθουσας εκδηλώσεων – συνεδριάσεων, η διαμόρφωση γραφείων, χώρου στάθμευσης 60 θέσεων και κατάλληλου χώρου για την φιλοξενία υπαίθριων πολιτιστικών εκδηλώσεων, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου, καθώς και η διασφάλιση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ (ράμπες).

Για την υποβολή της πρότασης συντάχθηκε νέα μελέτη, στην οποία ενσωματώθηκαν και δεδομένα παλαιότερης μελέτης, του 2004.

 

Η δεύτερη πρόταση (Πρόσκληση ΑΤ10), με τίτλο «Επισκευή Σχολικών Κτιρίων και Προμήθεια Παιδικής Χαράς», προϋπολογισμού 1.564.951,60 ευρώ, περιλαμβάνει τα εξής υποέργα:

Α) Επισκευή και βελτίωση των κτιριακών υποδομών (μονώσεις, βαψίματα, αθλητικά δάπεδα, κιγκλιδώματα, κατασκευές κλπ.), καθώς και αναβάθμιση των αύλειων χώρων στα σχολικά συγκροτήματα:

  • Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θωμά,
  • Δημοτικό Σχολείο Κρότου,
  • Δημοτικό Σχολείο Αγίων Δέκα,
  • Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας,
  • Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Βρύσης,
  • Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίων Δέκα,
  • Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Βαρβάρας,
  • Γυμνάσιο Βαγιωνιάς,
  • Γυμνάσιο Ασημίου και
  • Γυμνάσιο Γέργερης.
Β) Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικής χαράς (όργανα παιδικής χαράς για παιδιά διαφορετικών ηλικιακών ομάδων, δάπεδα ασφαλείας, πλήρης φωτισμός, παγκάκια, περιφράξεις, κάδοι απορριμμάτων κ.ά.) στην Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας.

 

Επισημαίνεται ότι και για τα δύο υποέργα, συντάχθηκαν νέες μελέτες.

 

Η τρίτη πρόταση (Πρόσκληση ΑΤ03), με τίτλο «Αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Δήμου Γόρτυνας», προϋπολογισμού 643.266,52 ευρώ, αφορά στην δημιουργία δύο νέων φωτοβολταϊκών σταθμών, σε Γέργερη και Λαράνι, από την λειτουργία των οποίων θα προκύψουν σημαντικά ενεργειακά και οικονομικά οφέλη για τον Δήμο μας.

Πιο αναλυτικά, οι δύο νέοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί, ισχύος 300kW έκαστος, προβλέπεται να λειτουργήσουν στα πλαίσια του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού. Η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγουν σε ετήσια βάση, θα συμψηφίζεται με την ενέργεια που θα καταναλώνουν ορισμένες από τις πλέον ενεργοβόρες παροχές ύδρευσης – άρδευσης (γεωτρήσεις κλπ.) του Δήμου μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων. Και σε αυτή την περίπτωση, κατόπιν ενεργειών της δημοτικής αρχής, συντάχθηκαν νέες μελέτες για την υποβολή της πρότασης.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει την προσπάθεια αξιοποίησης κάθε αναπτυξιακού προγράμματος, με στόχο να αλλάξει την εικόνα του Δήμου μας και θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, προκειμένου να διασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους, για σημαντικά έργα και παρεμβάσεις.

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA