Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Συνάντηση του Δημάρχου Γόρτυνας με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσαράς «Φαιστός»
Συνάντηση του Δημάρχου Γόρτυνας με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσαράς «Φαιστός» PDF Εκτύπωση

Τα προβλήματα που παρατηρούνται στην τηλεκπαίδευση στα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας και, ευρύτερα, της Μεσαράς, με κυριότερο την αποχή μεγάλου αριθμού μαθητών, λόγω έλλειψης του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσαράς «Φαιστός» και διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Δέκα, Γρηγόρης Γιαμαλάκης και το μέλος του Συλλόγου, εκπαιδευτικός, Γιώργος Καπελλάκης.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ και της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών για θέματα Παιδείας, Υγείας και προστασίας των εργαζομένων από τον Covid-19.

 

Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, ο αριθμός των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Μεσαράς που δεν έχουν την δυνατότητα συμμετοχής στην τηλεκπαίδευση, επειδή δεν διαθέτουν τον σχετικό εξοπλισμό (υπολογιστές, τάμπλετ, λάπτοπ, σύνδεση στο διαδίκτυο κλπ.), πλησιάζει τους 300, εκ των οποίων περίπου οι μισοί φοιτούν στο Νηπιαγωγείο.

 

Ο Σύλλογος κατέθεσε υπόμνημα στο οποίο καταγράφονται, αναλυτικά, τα αιτήματα των εκπαιδευτικών της Μεσαράς για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, με έμφαση στην λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία από τον Covid-19, την διενέργεια δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, την ενίσχυση του προσωπικού με προσλήψεις εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην καθαριότητα και την αύξηση των δαπανών για την λειτουργία των σχολείων.

 

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, εκφράστηκε η συμπαράσταση στα αιτήματα των εκπαιδευτικών, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στην εκπαίδευση και η διαμόρφωση ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος για παιδιά, εκπαιδευτικούς και λοιπούς εργαζομένους.

 

Σχετικά αρχεία

Ανακοίνωση - Υπόμνημα - Αρχείο pdf ( 297 KB)

 

dscn2207.jpg

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA